Moderna adaptacija jezovitih talijanskih bajki, u režiji uglednog Mattea Garronea.

Originalni naslov: Il racconto dei racconti
Žanr: horor, fantastika, art
Režija: Matteo Garrone
Scenarij: Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso
Uloge: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly
Zemlja: Italija, Francuska
Godina: 2015.
Trajanje: 125′
Imdb

Jednom davno bijahu tri kraljevstva, u svakom se nalazio veličanstveni dvorac, a u svakome dvorcu vladali su kralj ili kraljica. Jedan je kralj bio razvratni pohotnik, drugi je svu svoju ljubav poklonio divovskoj uši, a treća je bila kraljica opsjednuta željom da rodi dijete.

‘Priča nad pričama’ prvi je film na engleskom jeziku dvostrukog dobitnika Grand Prixa u Cannesu Mattea Garronea čiji je film Reality bio prikazan na 10. Zagreb Film Festivalu. Njegovo najnovije ostvarenje fantastično je jezovit bajkoviti triptih temeljen na zbirki priča iz 17. stoljeća čiji je autor talijanski književnik Giambattista Basile, poznat po obradama narodnih bajki. Ekscentrični izljevi moći samovoljnih vladara, dobroćudne vještice, čudovišta, preobrazbe i zločeste kraljice povezuju ove zavodljive priče u iskustvo koje ujedno očarava i uznemiruje.

Matteo Garrone je rođen u Rimu 1968. godine. Nagrađivani je filmski redatelj, cijenjen od kritičara. Njegovi filmovi ‘Gomorrah’ (2008.) i ‘Reality’ osvojili su u Cannesu Grand Prix.